Friday, March 14, 2008

Bizi, Biz Üzerinden Anlatmak.

Kendimizi nasıl görüyor, nasıl davranıyoruz? Biz neyiz; neyi seviyoruz ? Neye üzülüyor; neye seviniyoruz? Mükemmel miyiz; kusurlu mu? Hatalarımızdan biz mi sorumluyuz başkaları mı?

Dün akşam Youtube'da fütursuzca gezinirken rastladığım bir proje dikkatimi çekti. Projenin ismi 'The ''Humans'' Project'. Adı sanı henüz bilinmeyen ‘V for Vendetta’ maskeli bir genç, insanlıktan kendilerini istedikleri bir şekilde, fakat tek bir cümlede toparlayarak anlatmalarını istiyor. İki hafta önce filizlenmeye başlamış olan video - proje ile insanlık yaratıcılığını kullanarak bir bilgi havuzu oluşturacak ve de 'İnsan nedir?' sorusuna cevap arayacak. ‘Children of Man’ filmini izleyenler bilirler. Proje, - bir 's' farkıyla - filmde geçen grupla aynı ismi taşımakta. Çıkış noktası olarak esinlenilmiş olunabilinir. Fakat hem çıkış, hem de projenin seyrediş hali oldukça dinamik. Ayrıca, esrarengiz bir hava da mevcut. Askerden; çocuklara, yüzünü kumaşlarla kapatanlardan, ellere yazılan sözcüklere kadar gelen cevaplar oldukça kısa, duygusal ve de şaşırtıcı.. Kişisel olarak çok etkilendiğimi ve gelen cevapları izledikçe insanlık adına daha da umutlandığımı da belirtmeden geçemeyeceğim.

Aşağıda projeyi link halinde, ve de gelen cevapları youtube’da ‘Re: The Human Project’ yazıp arayarak bulabilirsiniz. Yediden yetmişe katılım serbest. Benden söylemesi. Haydi Hayırlısı.


The Humans Project : http://www.youtube.com/watch?v=R0VS_3XmEpY

No comments: