Friday, April 6, 2007

Başbakan’ın Gizli Niyeti

Bazen politikacıların bizi germekten büyük bir haz aldığını düşünüyorum.Sanki evde hısım akraba kıs kıs gülüyorlarmış gibi geliyor.Düşünüyorum.Ak Parti vekilleri Sayın Erdoğan’ın evinde toplanmış.Televizyonu açmışlar cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında çıkan yorumları dinleyip gülüyorlar.Başbakan vekillere dönüyor. ‘E açıklayayım artık arkadaşlar yeter çok gerildiler!’ diyor.Oradan atak bir vekil çıkıyor. ‘Sayın Başbakanım size az çektirmediler bırakın merak etsinler biraz daha!’ diyerek elini ağzına kapatıp kih kih gülüyor. Başbakan cevap veriyor ‘Yapmayalım yazık!’

Bazen de sanki sayın başbakan ‘Ben cumhurbaşkanı olmayacağım.Vazgeçtim.Evdeki huzur işte mutluluk budur!’ diyecekmiş gibi geliyor.Öyle bir kafamı karışıyor ki vatandaş olarak adrenalin seviyemin amiyane tabiriyle tavana vurası geliyor.

Gerçek şu ki kimse bilmiyor.Misafirlikte oturan vekiller bile bihaber. Sayın başbakan küçüklüğünde ne ahaliyi yönetme hülyalarına dalmış ne de Çankaya’da oturacağı günlerin hayallerini kurmuştur.Kanımca başbakanımız Dünya’yı gezmek istemiştir.Hafızamızı bir yoklayalım.Başbakanlığının ilk günlerinde sayın Erdoğan’ı yurt içinde gören olmamıştır.Başbakan tamamen dış haberler servisi sayesinde takip edilmiş hızına yetişilememiştir.En çok görüntüsü uçaklar, helikopterler içindedir.Belirli bir süre sonra meclisin görünüşünü unutmuş olacak ki yurda dönmüştür.Şimdi açıklamalarında cumhurbaşkanı olacağı zaman daha aktif bir rol oynayacağını söylemektedir.Aktif rol oynamak demek politik sözlüge göre ‘Gezeceğim tutmayın beni !’ demektir.Bu yüzden cumhurbaşkanı olacak diye panik yapılmamalıdır.Laiklik elden gidiyor diye hayıflanılmamalıdır.Kendisi ne Ankara’da ne de İstanbul’da duracaktır.Hiçbir şeyle ilgilenmeyecektir.Politik Emekli Berlusconi ile Sicilya’da gezecek, Prodi’ye nanik yapacaktır. ‘Tünel açmakla kanka olunmaz!’ diyecektir. Kim söylemiştir Çankaya’da duracağını? Başbakanın gizli niyeti ılımlı İslam’ı getirmek değil ılıman iklimlere gitmektir.

Misafirleri yolladıktan sonra asıl kıs kıs gülecek olan kendisidir.Vekiller de bizim kadar saftır.Gerçekçi şaka bir yana benim de naçizane ricam adaylığını açıklamasıdır.Bunun sonucu olarak da adrenalinimi de tavandan almamdır.Saygılar.

No comments: