Sunday, December 10, 2006

Papa Prada Giyer


Valla iki gözümle şahit olmadım ama görenler Papa’nın ayakkabılarının Prada olduğunu söylüyor.Kulaktan dolma üstün gazetecilik anlayışımla yaptığım araştırmada da çıkan sonuç Prada’nın papa için özel ayakkabı tasarladığı.

Bu durumda, 'Papa trafik kitler, papa bize ısındı..' vb. gibi papalı başlayan cümlelerimize bir yenisi daha eklemiş olduk ‘Papa Prada giyer!’

Bir ruhani liderin kendisi için Prada ayakkabı tasarlatmış olması başta biraz garip gelse de, daha sonra moda ile özdeşleşmiş bir ülkenin içindeki bir devlette yaşamasından ötürü -ki buna tarz olarak ‘Matrioşka’ tarzı diyebiliriz- Prada’ya karşı kayıtsız kalması da pek olası gözükmüyor.

Vatikan, bilindiği gibi en zengin devletlerden biri. Son zamanlarda Prada’dan ayakkabı ısmarlamak dışında varolan bağışlarla bir çok yardım gerçekleştirdikleri de şüphesiz. Ben popülist bir tavır takınmak istemiyorum. Verdiğimiz bağışlar Prada’ya mı gidiyor efendim? diyecek halim de yok.Hangi bağış diye sorarlar adama.Varsın biraz da onlar hesap sorsunlar.

Benim kafamın takıldığı nokta bambaşka, sorum da şudur;

Vatikan film izlemiyor mu?

Son aylarda ortaya önce kitabı sonra da filmi çıkan ‘Şeytan Marka Giyer!’ tozu dumana kattı. Prada ve Şeytan ikilisi, Tülin ile Caner, Yoğurtla Mantı kadar popüler oldu. Israrla papaya Prada giydirilir mi?

Vatikan’ın modacısı var mı bilmem ama varsa; İki mesajdan birini verebiliyor olabilir. Birincisini düşünmek bile istemiyorum. İkincisi ise ‘Sana kırmızı çok yakışıyor!’

1 comment:

Anonymous said...

PAPA BIZI DISKOYA GOTURR!!