Monday, July 30, 2007

Oy Alamadığım Vatandaşlar..

Erken seçim oldu fırtınalar koptu derken bir seçimi daha geride bıraktık… Bu konu hakkında yeterince konuşuldu.. Sıkıldık, bunaldık. Herkes bir şeyler söylüyor yine.

Ben ise iktidar olan partinin teşekkür ilanını okudum onun etkisindeyim hala. Reklamcılık ve kampanya nasıl olurmuş. Metin yazarlığı ne demekmiş feyiz almak lazım.. ‘Aziz milletim…’ diye başlayan yazı gümbür gümbür akmakta… Devam ederken gözüme oyunu AKP ye oy vermeyenlerle ilgili bölüm takılıyor. Şöyle diyor bu muhteşem edebi eser; ‘Demokratik tercihini AK PARTİ den yana kullanmayan vatandaşlarıma da seslenmek istiyorum…’ Allah’ım diyorum.Geliyor şimdi…Açacaklar ağızlarını yumacaklar gözlerini.Hiçbir şey durduramayacak. ‘Çağlayan da çağladınız Tandoğan’da gürlediniz. Hı ne oldu?... Vatandaş baksana mecliste kaç kişiyiz saysana…’ Her şeye hazırım. Bekliyorum.Umduğum gibi çıkmıyor. Zarif liderlerinden esinlenerek sanıyorum, bu seferlik affediyorlar. Gayet kibar yazıya devam ediyorlar ‘… Sizin sandıkta verdiğiniz mesajı da almış bulunuyoruz’ Bu sırada iyice geriliyorum. Keza AKP ye oy vermeyenlerden ben dahil sandığa mesaj atanını duymadım. Ben de belki sadece üç keredir oy kullanıyorum ama pusulanın yanına mesaj yazarsam oyum geçersiz sayılır biliyorum. Sandık bu..Noel baba mı ecnebi çocukları gibi 'Bu sene çok uslu durdum Sayın Deniz amca, Sayın Cem abi ..' bilmem ne diye lafa girelim? Gerçi yazının en tepesine 'Teşekkürler türkiye nice ak yıllara demişler...' ama ben ne bileyim baştan söylesinler o zaman.. Ayrıca hadi mesaj attık diyelim.. O kadar mesajı nasıl okurlar bir haftada çözmüş değilim. Garip duygular içindeyim..Aldılar milletin mesajı. Aldılar. Meydanlara döküldü millet almadılar, yazı yazıldı almadılar. Kesin şimdi aldılar. Devam ediyorlar. ‘…Lütfen müsterih olunuz; oyunuzu kime vermiş olursanız olun, oylarınız bizim için değerlidir’ Beni yine bir panik alıyor. Şimdi acaba ne konuda müsterih olmak gerekiyor diye düşünmeye başlıyorum bu sefer. Keza Uzan’a oy uzatan mazotun bir ytl olmasını ister, chp’ye oy atan laiklik korunsun ister…Bu liste böyle gider.. Belki ben bisiklet istiyorum? Hangi konuda müsterih olacağım konusunda hiçbir fikrim yok. Genel anlamda mı müsterih olayım? Mesela küresel ısınma ne olacak? Ya gemicik nasıl açıklanacak? İnsanların ideolojileriyle oynanması son bulacak mı? Ya bana bisiklet alınacak mı? Lost’dakiler adadan kurtulacak mı? Ne kısımda müsterih olacağım? Birkaç paragraf sonra yazı sona eriyor.. Yazının aşağısında bir isim, bir imza arıyorum. ‘Aziz milletim’ diye lafa giren kişi kim belli değil. Altında imza yok, isim yok.. Bu yazıda fikirlerini dile getiren lider, elbet sayın Erdoğan. Ama tahminden öteye gidemiyorum.

Bu partiye bulaşmasın kimse bence.. Aniden gemicik alan liderleri var, sandığa attığımız mesajı alıyorlar, yazdıkları yazının sahibi esrarengiz.... Sonunda da sloganlarını görüyorum bir ışık gibi parlıyor.. ‘Durmak yok yola devam’… Buradan anladığım yazıyı yazan Jack. Bizim Jack. İyice korkuyorum. Her yerle bir bağlantı var. ‘Hit the road Jack…! O zaman.. ‘…and don’t you…’ Herneyse.

7 comments:

www.yicit.com said...

Şimdi; ben Erdoğan'ın kendi ağzından dinledim o yazıyı, o nedenle altında imza olmasına gerek yoktu aslında.
2.Olarak gayet yapıcı ve çarpıcı bulduğum metin inceden de Baykal'a giydiriyordu.

Demokrasi lafının altında özellikle 1 senedir korku politkası güderek halkı öküz yerine koyan ve benim her daim eleştirdiğim cumhuriyetçi tayfaya ince bir giydirme vardı ki, zafer sarhoşluğu ile bu da doğaldır.

Evet doğru, gemicik memetçik vs.. Elalem bunlarla uğraşırken; AKP icraat yaptığı hususları ön plana çıkartmak suretiyle politik stratejisini sağlam temellere oturttu ve voliyi vurdu.

Sonunda ne mi oldu ?

Sonunda olanı; yüce feylezof davut güloğlu gibi açıklamak istiyorum. Sözüm meclisten dışarı, KIŞLA'dan içeridir.

"BU DA SANA SANA SANA KAPAK OLSUN"

www.yicit.com said...
This comment has been removed by the author.
Merve said...

AKP icraat yaptığı hususları ön plana çıkartmak suretiyle politik stratejisini sağlam temellere oturttu ve voliyi vurdu.

bundan mı vurdu acaba? :)

www.yicit.com said...
This comment has been removed by the author.
www.yicit.com said...

http://www.youtube.com/watch?v=GFDq0RE99Kc

muhtıra öncesi 36 olan oy oranı muhtıra sonrası yüzde 47 ile tavan yaptı.

Bu hususta başta medya olmak üzre yayında ve yapımda emeği geçen tüm korku teknisyenlerine teşekkürü bir borç biliriz...

Merve said...

haaha çok esrarengiz bi hava oldu yazıldı silindi falan.. :P

Merve said...

o meydanlar ki pişman değildim güzeldi.. :)